Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Σε φρούριο μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη την Κυριακή για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος αποχώρησε.
Η ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθήσει το μοντέλο αστυνόμευσης που
εφαρμόστηκε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.
Έτσι, θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη έκταση «νεκρής ζώνης» όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση.
Επί ποδός θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη 2.000 αστυνομικοί, ενώ στη συμπρωτεύουσα θα φτάσουν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.
Το σχέδιο για την αποτροπή εκτρόπων περιλαμβάνει, επίσης, κιγκλιδώματα και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές.
Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρή αστυνομική παρουσία και ειδικές διαπιστεύσεις θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση και στην Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στις τοπικές παρελάσεις.
Κλειστός από τις 8 το πρωί ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
Όπως στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στην Αθήνα η παρέλαση θα είναι σχετικά σύντομη.
Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας και στην Αθήνα είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση, χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο χώρο απέναντι από τους επισήμους.

Στην Κρήτη

Για το Ηράκλειο πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτή τη φορά θα υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μαζική είσοδος κόσμου στο χώρο της παρέλασης.

Επιπλέον, η εξέδρα των επισήμων που φέτος επιστρέφει στο χώρο της παρέλασης, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, θα βρίσκεται - προληπτικά - σε απόσταση από τον κόσμο, ενώ αναμένεται να βρίσκεται και υπό αστυνομικό κλοιό. Πάντως οι βουλευτές δεν αναμένεται να παραστούν στην εξέδρα των επισήμων, σε αντίθεση με το γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γ.Δεικτάκη που έχει ανακοινώσει ότι θα είναι παρών.

Στα Χανιά, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Διοικητικής Αποκέντρωσης, Μανούσος Βολουδάκης.

Στο Ρέθυμνο, όπως έγινε γνωστό, δε θα παραστεί ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης, ο οποίος ακύρωσε την κάθοδό του, αλλά ο γ.γ. Καταναλωτή Γ.Στεργίου.

Στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στον Άγιο Νικόλαο, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης.cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου