Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Ένταση στην παρέλαση στο Ηράκλειο

Ένταση στην παρέλαση στο ΗράκλειοΈνταση υπήρξε πριν απο λίγα λεπτά στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου όταν "Πολίτες κατα του χρέους" προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατεθούν τα στέφανα.
Ο χώρος στο άγαλμα του Ηρακλείου, όπως και γενικότερα οι χώροι

των εκδηλώσεων, είναι στην κυριολεξία καγκελόφραχτοι και μόλις οι πολίτες πλησίασαν τα κάγκελα, περικυκλώθηκαν απο τους αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδισαν.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών με συνθήματα κατα των αστυνομικών μέτρων.

Παράλληλα η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Διακάκη, ζήτησε απο τις αστυνομικές αρχές να επιτρέψουν στους πολίτες να περάσουν μέσα απο τα κάγκελα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Ένα πλακάτ που κράτησε πολίτης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων , το οποίο ανέγραφε "Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας" και τους μαθητές του Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού να υψώνουν τη γροθιά τους, την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επίσημους, δίνουν το στίγμα του κλίματος που επικρατεί στο Ηράκλειο, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η παρέλαση με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη σημερινή Εθνική επέτειο .
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μόνο ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, ενώ κανένας από τους μαθητές που παρέλασαν δεν γύρισε το κεφάλι στην πλευρά της εξέδρας.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος από άλλες χρονιές...

Ένταση σημειώθηκε πριν απο λίγα λεπτά στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου όταν "Πολίτες κατα του χρέους" προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατεθούν τα στέφανα.πηγές: cretalive.gr, flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου