Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Κυβερνητική κρίση: Δεν βγαίνουν οι αριθμοί για τα νέα μέτρα

Σε τεντωμένο σκοινί κινείται πλέον ο κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Το νομοσχέδιο μετά από μια ψηφοφορία-θρίλερ, με πολλά
απρόοπτα, υπερψηφίστηκε ωστόσο η κυβέρνηση βγήκε πολιτικά "τραυματισμένη".
Τελικά, ένα άρθρο δεν πέρασε, ενώ η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ επίσης απορρίφθηκε.
Η εικόνα που παρουσίασε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στην Ιπποκράτους και να στείλει τελεσίγραφο ενόψει των νέων μέτρων, λέγοντας στους βουλευτές του "ή ψηφίζετε ή φεύγετε".
Πλέον με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα εργασιακά, γίνεται φανερό ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το νέο πακέτο σκληρών μέτρων λαμβάνει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση συνεργασίας.
Η κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι ΝΔ: 127, ΠΑΣΟΚ: 33, ΔΗΜΑΡ 16.
Αφαιρώντας τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, έχουμε άθροισμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 160, αυτό όμως μόνο στα λόγια.
Κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς παρά το ότι ο κ. Βενιζέλος έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας, είναι φανερό ότι δεν ελέγχει την κατάσταση.
Ενδεικτική του κλίματος, είναι η διαρροή κύκλων του ΠΑΣΟΚ, ότι ο κ. Βενιζέλος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία της Τετάρτης, διότι δεν "ήθελε να μπει στο κάδρο της πανσπερμίας απόψεων".
Το πολυνομοσχέδιο, που είναι προαπαιτούμενο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση, θα έρθει στη Βουλή σε ένα άρθρο τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη, που ίσως αποδειχθεί μια πολύ κρίσιμη μέρα για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.


news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου