Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Πάνω από 70.000 πινακίδες έχουν κατατεθεί

Το αδιαχώρητο παρατηρείται από την περασμένη Πέμπτη τόσο στις εφορίες όσο και στις τράπεζες προκειμένου οι Ηρακλειώτες να.. κλείσουν τις εκκρεμότητές τους για το 2012.
Μία από τις βασικότερες εκκρεμότητες είναι και το αυτοκίνητο καθώς για πολλούς πλέον αποτελεί είδος πολυτέλειες.
Ουρές σχηματίζονται κάθε μέρα στις τράπεζες προκειμένου να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά το αδιαχώρητο παρατηρείται στις… εφορίες. Εκεί εκατοντάδες Ηρακλειώτες περνάνε καθημερινά για να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους καθώς δεν μπορούν να συντηρήσουν πλέον το αυτοκίνητο που με κόπο αγόρασαν πριν από κάποια χρόνια.
Λίγα 24ωρα πριν την λήξη των προθεσμιών οι Ηρακλειώτες επιλέγουν να πάνε όχι τόσο στις τράπεζες – για τα τέλη κυκλοφορίας – αλλά στις εφορίες για να παραδώσουν τις πινακίδες τους.
Αυτό συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ δεν είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται για πρώτη φορά.
Ήδη την τριετία της κρίσης, 2009-2011 περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν παραδώσει τις πινακίδες των οχημάτων τους ενώ φέτος, μέχρι την περασμένη Πέμπτη 70.000 ήταν ο αριθμός των πινακίδων που είχαν κατατεθεί στις εφορίες.

Αξίζει όμως να δούμε τα στοιχεία που έρχονται από την ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τόσο για τα τέλη κυκλοφορίας όσο και για την παράδοση πινακίδων.
Για φέτος έχουν τυπωθεί περίπου 5. εκατ. ειδοποιητήρια πληρωμής, ωστόσο έχουν εξοφληθεί μόλις τα μισά.
Προς το παρόν από τα τέλη κυκλοφορίας, τα δημόσια ταμεία, έχουν εισπράξει 500 εκατ. ευρώ, έναντι 1,2 δισ. ευρώ συνολικά έσοδα, που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Την περσινή χρονιά και έως τις αρχές του 2012 είχαν κατατεθεί περισσότερες από 365.000 πινακίδες οχημάτων. Φέτος, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, οι καταθέσεις πινακίδων έχουν αυξηθεί κατά 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου