Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Χανιά: Φιλικότερη η πόλη για τα ΑμεΑ


Χανιά: Φιλικότερη η πόλη για τα ΑμεΑΦιλικότερη για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, καθώς και για ΑμεΑ γίνεται η πόλη των Χανίων, καθώς η δημοτική αρχή προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις. Τεχνικά συνεργεία, αποτελούμενα από υπαλλήλους του δήμου Χανίων, προχώρησαν στη συντήρηση και επισκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων και ραμπών ΑμεΑ αλλά και στην κατασκευή νέων ραμπών.

Οι παρεμβάσεις, θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες και έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε κατασκευή νέων ραμπών στα πεζοδρόμια της οδού Βολάνη και ανακατασκευή πεζοδρομίου και ράμπας στην ίδια οδό. Κατασκευή ράμπας στην οδό Σφακίων και Βολουδάκηδων. Κατασκευή ράμπας στις οδούς Καραϊσκάκη και Υψηλαντών.

Επισκευή ραμπών αριστερά και δεξιά επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου μπροστά από το Εθνικό Στάδιο, αλλά και στη διασταύρωσή της με την οδό Χαριλάου Τρικούπη. Επισκευή σε ράμπες της πλατείας Ελευθερίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, η πρωτοβουλία αυτή «αποτελεί μία απτή απόδειξη ευαισθησίας του δήμου προς συμπολίτες μας που πρέπει όλοι να τους σεβόμαστε και η οποία στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους στον δημόσιο χώρο».

Ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει την ανάγκη οι πολίτες να σεβαστούν τις δράσεις αυτές ώστε να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα κινητικότητας αλλά και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, όπως υπερήλικες και τις μητέρες με βρεφικά αμαξίδια.

CNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου