Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Δηλητηρίασαν σκύλους και γάτες

Δηλητηρίασαν σκύλους και γάτες στην ΚρήτηΟι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει

Μπροστά σε μία κτηνωδία βρέθηκαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Καμηλαρίου, στο δήμο Φαιστού στην Κρήτη το ξημέρωμα της Τρίτης όταν βρήκαν περισσότερα από 30 σκυλιά και γατιά νεκρά στην άκρη του δρόμου που οδηγεί στο χωριό τους. Το θέαμα σόκαρε και αναστάτωσε την κοινωνία που δεν μπορούσε να πιστέψει ποιος ασυνείδητος έσπειρε το θάνατο στα ζώα που μόνο συντροφιά και αγάπη προσέφεραν στους ιδιοκτήτες τους αλλά και στους κατοίκους του μικρού χωριού της Μεσαράς.
Το περιστατικό κατήγγειλαν στο prismanews.gr άνθρωποι που έχασαν διάφορα ζώα.

«Από την Κυριακή τα ζώα άρχισαν να δείχνουν αδιάθετα και να μην έχουν κέφι και διάθεση. Τη Δευτέρα ψόφησε το πρώτο σκυλί και το πρωί της Τρίτης που ξυπνήσαμε είχαν πεθάνει τα γατάκια της κόρης μου. Όταν βγήκαμε από το σπίτι όμως το θέαμα ήταν απελπιστικό. Αριστερά και δεξιά του δρόμου ήταν γεμάτο ψόφια ζώα. Γάτες και σκυλιά πεθαμένα. Όλο το χωριό βγήκε και κοίταζε με αποτροπιασμό! Δεν είναι δυνατό να σκοτώνουν έτσι τα ζώα ... δεν τους φταίνε σε τίποτα. Τι άνθρωποι είναι αυτοί που έκαναν κάτι τέτοιο;», είπε η καταγγέλλουσα.

Δηλητηρίαση
Σύμφωνα με εκείνη όσοι πρόλαβαν και πήγαν τα κατοικίδια τους στον κτηνίατρο, δεν άργησαν να λάβουν τη διάγνωση περί δηλητηρίασης. «Ένα δικό μου που προλάβαμε και το σώσαμε παίρνει ακόμα αντιβίωση. Επικοινωνήσαμε μεταξύ μας όλοι όσοι έχουμε κατοικίδια στην περιοχή και αποφασίσαμε να μην αφήνουμε έξω τα ζώα μας χωρίς αλυσίδα. Ωστόσο, για σκεφτείτε, ζούμε σε χωριό και δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω τα ζώα μας γιατί κυκλοφορεί κάποιος που τα δηλητηριάζει ! Που να απευθυνθούμε; Τι να κάνουμε;», τόνισε.

Τραγική ... επανάληψη
Σύμφωνα με την κάτοικο του Καμηλαρίου, πριν από ένα χρόνο και πάλι κάποιος είχε δηλητηριάσει ομαδικά σκυλιά και γάτες, αδέσποτα και μη, στην περιοχή. Τότε πάλι κανείς δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον δράστη ωστόσο οι κάτοικοι για να περιορίσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα και για να μην ενοχλείται κανείς, είχαν απευθυνθεί σε μία ομάδα Γερμανών φιλόζωων που ζει στο Καλαμάκι και είχαν φροντίσει όλα τα αδέσποτα με εμβόλια, στείρωση και ότι απαιτείται.

Η περιοχή δεν ανέχεται τέτοια φαινόμενα
Την ίδια στιγμή αξίζει να επισημανθεί ότι στην περιοχή του Καμηλαρίου, όπως και στο Καλαμάκι αλλά και στο Σίβα και στα Πιτσίδια, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση ζουν σε μόνιμη βάση πάρα πολλοί Ευρωπαίοι, κυρίως Γερμανοί. Άνθρωποι που έχουν επιλέξει μία ζωή κοντά στη φύση και παράλληλα ενισχύουν τον χειμερινό τουρισμό στο Νότο της Κρήτης.

Το σκηνικό με την ομαδική δηλητηρίαση σκύλων έχει θορυβήσει και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή με τους κατοίκους της να καταδικάζουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου