Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

«Ανάδειξη της βιοποικιλότητας και προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της Κρήτης»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΓΡΟΝΟΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και η Διεύθυνση Δασών Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συνδιοργανώνουν, στα πλαίσια του έργου REVERSE


15/12/2012
‘Περιφερειακές Ανταλλαγές και Χάραξη Πολιτικής για την Προστασία και Ανάδειξη της Βιοποικιλότητας στην Ευρώπη’ (Interreg IVC), ημερίδα με θέμα «Ανάδειξη της βιοποικιλότητας και προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια της Κρήτης», την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 9:00 π.μ., στο αμφιθέατρο «Αριστοτέλης» του Συνεδριακού Κέντρου ΜΑΙΧ, στα Χανιά. Η ημερίδα θα είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.
Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των τελικών παραδοτέων του έργου REVERSE και η παρουσίαση από εκπροσώπους της αιρετής Περιφέρειας Κρήτης και εκπροσώπους υπουργείων, διαφόρων μέτρων και στρατηγικών σε σχέση με τη βιοποικιλότητα και την αειφόρο ανάπτυξη στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα γίνει παρουσίαση της Στρατηγικής της Περιφέρειας Κρήτης για την αειφόρο τοπική ανάπτυξη σε σχέση με το Χωροταξικό Σχεδιασμό από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή, σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη τοπικών αγροτικών προϊόντων από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη κ. Βρέντζου και σε σχέση με τον τουρισμό, από τον υπεύθυνο για θέματα τουρισμού, κ. Ροδιτάκη. Θα υπάρχει επίσης παρουσίαση σχετικά με τη στρατηγική στα παραπάνω θέματα και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, από τον κ. Καραλίδη, αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης.
Ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης -Προστασίας Δασών-Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, Κ. Δημόπουλος, θα παρουσιάσει την εθνική πολιτική σχετικά με την ανάπτυξη και διαχείριση Τουρισμού στα Δάση. Εκπρόσωπος του ΥΑΑΤ θα παρουσιάσει τις δυνατότητες που παρέχουν οι «Γεωργο-Περιβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Εθνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ εκπρόσωπος από τη Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ θα παρουσιάσει την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές σχετικά με το χωροταξικό σχεδιασμό και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Τέλος, στα πλαίσια του αφιερώματος της ημερίδας στα 50 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, θα υπάρξουν σχετικές παρουσιάσεις από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού και της Διεύθυνσης Δασών Χανίων και θα ακολουθήσει «στρογγυλό τραπέζι» με θέμα «Προστασία και Διαχείριση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς: προβλήματα - προοπτικές - δυνατότητες», μεταξύ εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων στο θέμα. Παράλληλα, θα παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας του φορέα διαχείρισης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ρεθεμνιωτικα νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου