Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Δύο τριαντάφυλλα για τον Κώστα Ηλιάκη

Δύο λευκά τριαντάφυλλα τοποθέτησε άγνωστος πολίτης στην θέση της κλεμμένης προτομής του πιλότου Κώστα Ηλιάκη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τον σεβασμό αλλά και τον αποτροπιασμό της κοινωνίας για την βεβήλωση στην μνήμη και του ήρωα πιλότου... της 115 ΠΜ, αλλά και για την προσβολή της ιστορικής μνήμης όλων των Ελλήνων.
Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» όλες τις μάντρες ανακύκλωσης μετάλλων, και στα Χανιά, αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη, χωρίς έως τώρα να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος.
Μάλιστα, όπως είπε στο Flashnews.gr, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., είναι προφανές ότι «η προτομή θα βρίσκεται πάνω σε κάποιο τρίκυκλο» , καθώς θεωρείται ως δεδομένο πλέον, πως σκοπός της κλοπής είναι η πώλησή της σε μάντρα.
Να σημειωθεί πως συνήθως οι «μάντρες» πληρώνουν για τον ορείχαλκο περίπου 6 ευρώ το κιλό.
Υπενθυμίζεται ότι την απουσία της προτομής απο το βάθρο αντιλήφθηκε το πρωί της Κυριακής διερχόμενος πολίτης ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές. Αμέσως έσπευσαν αστυνομικοί, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Χανίων, ο οποίος κατέθεσε μήνυση ενώ ο δήμαρχος Μ.Σκουλάκης σε δήλωσή του μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :
«Τέτοια περιστατικά, μόνο απέχθεια και ντροπή για τους θρασύτατους δράστες προκαλούν, αφού προσβάλλουν βαρύτατα την κοινωνία μας, τραυματίζοντας την ιστορική μνήμη, τις αξίες και τις αρχές του λαού μας, και βεβηλώνουν τη μνήμη ηρώων που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Κώστας Ηλιάκης.»Αντίδραση του Υπ.Εθνικής Άμυνας

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μόλης ενημερώθηκε για την κλοπή της προτομής του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη από την περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων:
Όπως ανακοινώθηκε απο το Υπουργείο, "ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την κλοπή της προτομής του ηρωικού Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που έγινε στα Χανιά και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα.
Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής νέας προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν στο συγκεκριμένο σημείο και να γίνουν παράλληλα, οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση της οικογένειας Ηλιάκη για το συμβάν."
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, στην θέση "μπαλκόνι" επι της οδού Ακρωτηρίου, απ'όπου υπάρχει μια πλήρης θέα της πόλης των Χανίων, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007.


flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου