Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Ζωοκλοπές, όπλα και κλοπές περιελάμβανε το "μενού" για τέσσερις


Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πλακιώτισσα του Δ. Αρχανών – Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, τέσσερα άτομα ηλικίας 39, 65, 26 και 54 ετών για παράβαση του Ν. περί ζωοκλοπής, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων χθες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, στην ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλακιώτισσας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο και είκοσι πέντε πλήρη φυσίγγια, ενώ σε καταμέτρηση που έγινε στο ποιμνιοστάσιο που κατέχουν από κοινού ο 39χρονος με τον 65χρονο, βρέθηκαν εξήντα δύο πρόβατα, χωρίς το προβλεπόμενο κωδικό αριθμό εκτροφέα (ενώτια).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία όπου διαμένουν ο 26χρονος με τον 54χρονο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο και είκοσι δυο πλήρη φυσίγγια, ενώ έξω από την οικία, βρέθηκε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, σε καταμέτρηση που έγινε στο ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 26χρονου βρέθηκε να κατέχει συνολικά σαράντα ένα λιγότερα πρόβατα από τα εκατόν είκοσι πέντε, που αναγράφονται στην κτηνοτροφική δήλωση έτους 2012 και τα εννέα να στερούνται τον προβλεπόμενο κωδικό αριθμό εκτροφέα.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


creteplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου