Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία Στρατούλη για επίθεση από Χρυσαυγίτες

Επίθεση από άτομα, τα οποία, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν στη Χρυσή Αυγή, δέχτηκε ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης. 
Ο βουλευτής βρισκόταν στο γήπεδο, παρέα με το γιο του, για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, όταν τον πλησίασε ομάδα αγνώστων, οι οποίοι, αφού δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, χειροδίκησαν εναντίον του.


Το περιστατικό συνέβη στο ημίχρονο του αγώνα. Οι τρεις δράστες πλησίασαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον χτύπησαν στο κεφάλι και έπειτα τράπηκαν σε φυγή. Το ιατρικό προσωπικό του γηπέδου περιέθαλψε τον Δ. Στρατούλη, ενώ στο ΟΑΚΑ κλήθηκε και η αστυνομία, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες.  

Ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλά στην υγεία του, ενώ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, κατήγγειλε ότι οι δράστες πήγαν να τον σκοτώσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταγγέλλει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής και σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που,μόλις τον αναγνώρισαν, δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του πως "τώρα θα σε σκοτώσουμε"».

»Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».

Απάντηση της Χρυσής Αυγής
«Η Χρυσή Αυγή καμία σχέση δεν έχει με το επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλη στο ΟΑΚΑ, την ώρα που πραγματοποιούσαμε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια. Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή», αναφέρει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, που έχει τίτλο «Διαψεύδουμε Στρατούλη».

Καταδίκη από κυβέρνηση και λοιπά κόμματα

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση καταδίκασε την επΐθεση κατά του Δημήτρη Στρατούλη.

«Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σΐμος Κεδΐκογλου.

Με ανακοίνωσή του, και το ΚΚΕ καταδικάζει τη «φασιστική τραμπούκικη επίθεση» που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

«Ένα τέτοιο σοβαρό επεισόδιο σε βάρος εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα καταδικαστέο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας: «Η άνανδρη επίθεση από κάποια φασιστοειδή, έγινε σε έναν απόλυτα ελεγχόμενο χώρο. Τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Απεναντίας, αστυνομεύονται από εκατοντάδες άνδρες, ακόμα και των ΜΑΤ. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για την Ελληνική Αστυνομία να μην ανακαλύψει το ταχύτερο, ποιοί είναι οι ένοχοι αυτής της εγκληματικής πράξης».protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου