Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Ρέθυμνο: Έκλεψαν μέχρι και καμπάνα εκκλησίας!

Συνελήφθησαν την Κυριακή το απόγευμα στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 33 και 26 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, το πρωί στις 22.12.2012 στο Ρέθυμνο, άγνωστοι
δράστες, έκλεψαν από  χώρο  εργοταξίου εταιρίας παραγωγής αδρανών υλικών, ένα μοτέρ άντλησης υδάτων και καλώδιο χαλκού μήκους 350 μέτρων 20.000 ευρώ. 
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 33χρονος και ο 26χρονος, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Φ. όχημα, αφαίρεσαν τα παραπάνω είδη και στην συνέχεια προσπάθησαν να τα διαθέσουν προς πώληση σε κατάστημα εμπορίας μετάλλων στο Ρέθυμνο.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, αναζητήθηκαν οι δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από κοινού  με ακόμη δύο άτομα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, από τον Μάρτιο του έτους 2012 είχαν διαπράξει άλλες πέντε κλοπές καλωδίων χαλκού και διαφόρων άλλων αντικειμένων από  το εργοτάξιο της ίδιας εταιρίας, συνολικής χρηματικής αξίας 133.500 χιλιάδων ευρώ.
Επίσης είχαν αφαιρέσει καμπάνα Εκκλησίας, από την Τοπική Κοινότητα  Μικρής Γωνιάς Ρεθύμνου, χρηματικής αξίας 800 ευρώ.
Το Ι.Χ.Φ όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης και τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν  στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.


goodnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου