Εδώ και καιρό οργιάζουν οι φήμες ότι ο Καντάφι είχε επενδύσει και στην Κρήτη. Η λιβυκή κυβέρνηση τώρα προσανατολίζεται να ζητήσει τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης για τον εντοπισμό των κεφαλαίων αυτών είτε βρίσκονται σε λογαριασμούς και επενδύσεις εταιρειών βιτρίνας, είτε έχουν επενδυθεί στην αγορά
ακινήτων και οικοπέδων σε ακριβές και τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.
Η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, η οποία συγκεντρώνει πλέον πληροφορίες και από πρώην στελέχη του καθεστώτος, έχει ήδη ζητήσει τις υπηρεσίες πολύ γνωστού νομικού γραφείου της Αθήνας ώστε να εντοπιστούν χρήματα που η οικογένεια Καντάφι φυγάδευσε στην Ελλάδα.
Μάλιστα, έχουν εντοπιστεί τέτοιες "σκοτεινές" επενδύσεις σε ένα μεγάλο οικόπεδο στο Χαλάνδρι, ένα ακίνητο στα νότια προάστια και σε πέντε μεγάλης αξίας ακίνητα στην Κρήτη, ενώ ταυτόχρονα αναζητούνται και λογαριασμοί παρένθετων προσώπων ή funds, συμφερόντων της οικογένειας Καντάφι.
ΝΑ θυμίσουμε ότι ο Καντάφι είχε απο παλιά σχέσεις με την Ελλάδα-την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου- και τις συνέχισε με τον Γ.ΠΑπανδρέου ενώ ο ίδιος είχε μαγευτεί από την Κρήτη όταν είχε έρθει τη δεκαετία του 80 στη μυστική συνάντηση με τον Μιτεράν. Αλλά και ο υιός Καντάφι είχε έρθει εδώ και είχε επαφές με τοπικούς παράγοντες.