Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στο Ηράκλειο

Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του εορτάζοντος Αγίου Ελευθερίου στον περιβάλλον χώρο των Φυλακών στη Νέα Αλικαρνασσό, ιερουργούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’.
Μετά τη θεία λειτουργία ο πάπας και πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β' τόνισε: "Ένα προσκύνημα

ταπεινό είναι εδώ κάθε φορά που έρχομαι στην Αλικαρνασσό στον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε. Έτσι λοιπόν σήμερα ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε φτάσει. Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί όταν δούμε ο ένας τον άλλο κατά πρόσωπο με αγάπη και συμπόνια. Και με την πιο παράξενη φαντασία κανείς δεν μπορούσε να περιμένει ότι φτάσαμε εδώ. Όμως πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, ήρθαν αυτές οι ημέρες. Και όταν περιέγραφα τις καταστάσεις της Αφρικής με την φτώχεια και την εξαθλίωση δεν περίμενα ότι οι ίδιες εικόνες θα έφταναν κάποτε στην πατρίδα μας".

Στη λειτουργία παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ο οποίος δήλωσε: " Εδώ στο γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Ελευθέριου, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ένας σπουδαίος ιεράρχης, χοροστάτησε στη θεία λειτουργία. Ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή για την αγάπη, τη βοήθεια των ανθρώπων και την αλληλεγγύη και τώρα σε μια πολύ δύσκολη ήπειρο που τα προβλήματα είναι παρά πάρα πολύ μεγάλα, παιδιά παθαίνουν καθημερινά στους δρόμους, αβοήθητα από έλλειψη σίτισης, παιδιά δεν έχουν γνωρίσει το σχολείο και με μια τιτάνια προσπάθεια και μ' ένα σοβαρό και σπουδαίο ιεραποστολικό έργο προσπαθεί να στηρίξει την ήπειρο αυτή.
Θέλω να τονίσω ότι επειδή ο Άγιος Ελευθέριος ήταν ένας άνθρωπος της αγάπης και επειδή βρισκόμαστε σε μέρες Χριστουγέννων να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά αγάπη και αλληλεγγύη για όλο τον κόσμο σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό, για τον κόσμο για την κοινωνία. Χρόνια Πολλά".

Μετά τη λειτουργία ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συζήτησαν για διάφορα θέματα μεταξύ τον οποίων και της συνεργασίας του πατριαρχείου με το δήμο Ηρακλείου.


toagathi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου