Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Εκλιπαρούνε για… ρύζι και μακαρόνια

Ουρές… είχαν στήσει σήμερα το πρωί οι οικογένειες τρίτεκνων έξω από την αποθήκη της ΚΣΟΣ περιμένοντας να πάρουν μία τσάντα με… ρύζι και μακαρόνια.
Άνθρωποι είχαν πάει από νωρίς το πρωί και περίμεναν ν’ ανοίξει η πόρτα για να προμηθευτούν μία σακούλα τροφίμων για να κάνουν καλές εορτές.

«Το πρωί που ήρθα ν’ ανοίξω είδα τον κόσμο να περιμένει απ’ έξω κι έπαθα σοκ. Έχουμε εξυπηρετήσει περίπου 200 άτομα, δεν ξέρω πόσα θα καταφέρουμε, γιατί έχουμε δώσει μέχρι 350 αριθμό. Εμείς θα είμαστε όλη την βδομάδα, μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων και την επόμενη των Χριστουγέννων, δηλαδή στις 27 έως 30 για να εξυπηρετηθούν όλοι. Είναι συγκινητική η παρουσία του κόσμου, αλλά περισσότερο λυπάμαι που φτάσαμε στο σημείο, αυτόν τον κόσμο να εκλιπαρεί για μακαρόνι και ρύζι», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων νομού Ηρακλείου, Μανόλης Αχλαδιανάκης.

Η διανομή τροφίμων αφορά 2300 οικογένειες, οι οποίες είχαν συμπληρώσει την αίτηση ενώ τα τρόφιμα που μοιράζονται είναι μακαρόνια, ρύζι, φέτα και γραβιέρα. Αξιοσημείωτο όμως είναι και το γεγονός ότι πολλοί, οι οποίοι δεν είχαν κάνει τα χαρτιά τους, έφτασαν στις αποθήκες της ΚΣΟΣ εκλιπαρώντας για ένα… κομμάτι ψωμί.
«Δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι ή να λυπάμαι σήμερα βλέποντας αυτή την κατάντια που μας έχουν οδηγήσει. Να εκλιπαρούνε άνθρωποι για να πάρουνε μακαρόνια και ρύζι, άνθρωποι που δεν έχουν κάνει τα χαρτιά τους κι ήρθανε σήμερα προσδοκώντας ότι θα πάρουν κι αυτοί. Οι δικαιούχοι είναι 2300 οικογένειες οι οποίοι επιλέχθηκαν με εισοδηματικά κριτήρια και σ’ αυτούς μπορούμε να δώσουμε γιατί είναι ονομαστικές οι καταστάσεις. Τα χαρτιά τους πήγανε στο υπουργείο, εγκριθήκανε και επιστρέψανε σε εμάς. Ευελπιστούμε του χρόνου να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερο κόσμο αλλά πρέπει επιτέλους, όλοι αυτοί, να φωνάξουν δυνατά απέναντι σ’ αυτούς που μας κυβερνούνε που μας έχουν εξαθλιώσει εντελώς», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Αχλαδιανάκης.toagathi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου