Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς oργασμό μία στις τέσσερις Ελληνίδες

Tα πράγματα αρχίζουν να γίνονται μάλλον ανησυχητικά
Εννέα χρόνια λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (2310 999099) και μέσα στην πρώτη πενταετία δέχτηκε 3.523 κλήσεις από γυναίκες που θέλησαν να ενημερωθούν για τη σξουαλική τους υγεία.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine και προκύπτει ότι:
Μία στις τέσσερις Ελληνίδες δεν έχει oργασμό.
Μία στις έξι Ελληνίδες έχει μειωμένη σξουαλική επιθυμία.
Μία στις 17 Ελληνίδες νοιώθει πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής.

Oι γυναίκες ηλικίας 40 με 49 ετών έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα (6πλασια) να εμφανίζουν προβλήματα με την κορύφωση σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες, ενώ ακολουθούν οι γυναίκες ηλικίας 30 με 39 ετών, που έχουν 5πλάσια πιθανότητα.

To 40% των τηλεφωνημάτων προέρχεται από άτομα ηλικίας 20-29 ετών και ακολουθούν στην σειρά, οι γυναίκες ηλικίας 30-39 ετών (28%) και 40-49 ετών (14%). Οι γυναίκες με μεγαλύτερη ηλικία, από 60 έως 79 ετών, αποτελούν το πολύ μικρό ποσοστό του 2.8% των κλήσεων.

Το 30% των ελληνίδων που ζήτησαν βοήθεια ήταν παντρεμένες.
Το 34.3% των γυναικών που επικοινώνησαν είχαν τολμήσει να μιλήσουν με τον γιατρό τους σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούσαν.
Οι πιο συνήθεις λόγοι που γίνονται αιτία να αποφύγει μια γυναίκα να συζητήσει θέματα σξουαλικής υγείας με έναν γιατρό είναι ότι ντρέπεται να το εκφράσει (22%) ή θεωρεί πως ίσως ο γιατρός τους δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημά τους (17%).[kamarinia]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου