Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Χανιά:Έδεναν με αλυσίδες τον 12χρονο γιό τους !

Υπόθεση κακοποίησης παιδιού, το οποίο φέρεται ότι οι γονείς του έδεναν με αλυσίδα, ερευνά η Αστυνομία Χανίων. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται αργά το απόγευμα της Πέμπτης, όταν κάτοικοι της Χαλέπας είδαν το μικρό παιδί να περιφέρεται άσκοπα στο δρόμο και ειδοποίησαν τις αρχές.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων, που πήγαν στο σημείο, άκουσαν από το 12χρονο αγοράκι, το οποίο είναι αλβανικής καταγωγής, αλλά γεννήθηκε στα Χανιά, να τους λέει ότι έφυγε από το σπίτι του, υποστηρίζοντας ότι το έδερναν οι γονείς του.

Το παιδί υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που βρισκόταν το σπίτι, που έμενε, και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν σε αυτό βρήκαν μια αλυσίδα 10 μέτρων κλειδωμένη με λουκέτο, με την οποία -σύμφωνα με τη μαρτυρία τού ανήλικου- το έδεναν οι γονείς του.

Το παιδί κατάφερε να ξεφύγει και να βγει στο δρόμο, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του, ηλικίας 46 ετών, ο οποίος εργάζεται περιστασιακά σε οικοδομικές εργασίες και τη μητέρα, ηλικίας 43 ετών γιατί φέρεται ότι προχθές, δηλαδή στο πλαίσιο του αυτοφώρου, είχαν δέσει με αλυσίδα το παιδί. Επίσης σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος του 21χρονου αδερφού του.

Από την Αστυνομία, ενημερώθηκαν το "Χαμόγελο του παιδιού", ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί προκειμένου να υποστηριχθεί το παιδί το οποίο προς το παρόν διαμένει σε συγγενείς του ενώ θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί το μέγεθος τής κακοποίησης, που έχει υποστεί.


haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου