Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια για τον θάνατο του Ρουσάκη - Όλες οι ποινές στους κατηγορουμένους

Ένοχος και μάλιστα χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη στο μοιραίο ραντεβού θανάτου των οπαδών. Η έδρα ανακοίνωσε την ποινή σε κλίμα έντασης και η διαδικασία σημαδεύτηκε πριν από λίγα λεπτά από το ξέσπασμα οργής της μητέρας και του πατέρα του αδικοχαμένου Γιάννη Ρουσάκη.
Είσαι φονιάς, φώναξαν εναντίον του 26χρονου που καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Νωρίτερα η έδρα δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του 26χρονου για ελαφρυντικά, όπως η ειλικρινής μεταμέλεια.
Στον 26χρονο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, και 5 έτη και 6 μήνες, στον 24χρονο που ήταν και ο βασικός συγκατηγορούμενος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, ενώ στον άλλο βασικό κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών. Στους υπόλοιπους κατηγορουμένους το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών, για τα οποία όμως θα ασκήσουν έφεση και θα αφεθούν ελεύθεροι.
Αυτή την ώρα, εκκενώνεται η αίθουσα του δικαστηρίου από φίλους των κατηγορουμένων αλλά και από τους συγγενείς του θύματος, προκειμένου να μεταφερθούν οι καταδικασθέντες. Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή χωρίς αντιδράσεις, ενώ ο πατέρας του θύματος ευχαρίστησε την δικαιοσύνη, μετά το άκουσμα της απόφασης.

Αθώοι οι υπόλοιποι

Στο μεταξύ οι πρώτοι 8 κατηγορούμενοι που αντιμετώπιζαν πλημμελημματικές διώξεις για την υπόθεση κρίθηκαν αθώοι. Χτες μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων ακολούθησε η πρόταση του εισαγγελέα που πρότεινε να κριθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση που στην απολογία δεν μπόρεσε να αποσαφηνίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μακελειό και χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή.
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 26χρονου κατά το κατηγορητήριο ενώ αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενο του, πρότεινε απαλλαγή από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία καθώς όπως είπε δεν προέκυψε ούτε καν απλή συνέργεια. Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η εισαγγελέας πρότεινε να μην κριθούν ένοχοι για την κακουργηματική πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους αλλά για πλημμεληματικές πράξεις.


prismanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου