Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν αλλοδαπούς-Αναζητούν ένα εκπαιδευτικό

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης στον Άγιο Νικόλαο, μεταξύ Χρυσαυγιτών και Πακιστανών, με τους αλλοδαπούς να καταλήγουν, ξυλοκοπημένοι.

Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει τον ένα εκ των δραστών του επεισοδίου, ενώ αναζητείται και ένας εκπαιδευτικός, γνωστός στην τοπική κοινωνία, του οποίου η σύζυγος είχε "κατέβει" υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής του εν λόγω εκπαιδευτικού.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το περιστατικό. Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την δολοφονική ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην Βαϊνιά της Ιεράπετρας, εναντίων μεταναστών και οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο. Την στιγμή που ολόκληρος ο Ιεραπετρίτικος λαός ενωμένος αγωνίζεται για τα δικαιώματα του, κάποιοι θεωρούν ως μόνο τους «καθήκον» να κυνηγούν ανυπεράσπιστους μετανάστες.

Η κοινωνία μας αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να είναι ενωμένη. Δεν χρειαζόμαστε προβοκάτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα απομονωθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης μας. Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση και την αστυνομία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των γνωστών αγνώστων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες»
 
 
 
cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου