Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Τη Δευτέρα ξεκινάν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους στο ΗράκλειοΤη Δευτέρα ξεκινάν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους στο Ηράκλειο
Τις δυνάμεις του με του υπόλοιπους αγρότες της Ελλάδας σκοπεύουν να ενώσουν οι αγρότες της Κρήτης από την ερχόμενη Δευτέρα. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
Οι αγρότες της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον αγώνα των αγροτών όλης της χώρας. Για ένα αγροτικό τομέα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση , για ένα αγροτικό τομέα που παράγει εθνικό πλούτο.

Καλούμε όλους τους αγρότες να δώσουν δυναμικά το παρών τους σ' αυτό τoν αγώνα που ξεκινά τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 12 πμ στο Γιόφυρο στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στις πολιτικές της εξαθλίωσης , της ταπείνωσης και του αφανισμού των Ελλήνων αγροτών . Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Δεν ζητάμε παροχές. Δεν είμαστε επαίτες. Αγωνιζόμαστε για να συνεχίσουμε να παράγουμε, για να παραμείνουμε στον τόπο μας και στη γη μας.
Αγωνιζόμαστε για:
Να μειωθεί το κόστος παραγωγής , τα φυτοφάρμακα , τα λιπάσματα , οι ζωοτροφές , ο εξοπλισμός , το πετρέλαιο , το ηλεκτρικό ρεύμα.
Να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των προϊόντων μας.
Να παραμείνει η επιστροφή του ΦΠΑ στο 11%.
Να είναι οικονομικά και κοινωνικά δίκαιη η φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση .
Να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση των αναγκών του παραγωγού, των συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων που τυποποιούν , διακινούν και εξάγουν τα προϊόντα μας.
Να λειτουργήσουν οι αγορές , να σπάσουν τα καρτέλ, να δημιουργηθεί το πρώτο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο της χώρας στην Κρήτη .
Nα ψηφισθούν άμεσα από τη Βουλή οι αναγκαίες τροπολογίες του Ν. 4015/2011 ώστε να γίνουν επιτέλους οι συνεταιριστικές οργανώσεις βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις των αγροτών.
prismanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου