Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

«Βυθίστηκε το ΚΦ «Ελευθερία» Ανατολικά της Κρήτης». Μεγάλη άσκηση του ΠΝ (video + φωτο)

 «Βυθίστηκε το ΚΦ «Ελευθερία» Ανατολικά της Κρήτης». Μεγάλη άσκηση του ΠΝ (video + φωτο)
  • 2
     


Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού πραγματοποίησε το Σάββατο συνδυασμένη άσκηση υπό ρεαλιστικές συνθήκες και υψηλής επικινδυνότητας σενάρια
(ορισμένα δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά), στο πλαίσιο των οποίων εκτελέστηκαν βολές στην περιοχή Ανατολικά Ν. Κρήτης.
Μεταξύ άλλων, μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν τις εξής βολές στο πλαίσιο των ασκήσεων, οι οποίες είχαν σαν κύριο στόχο την παλαιά κανονιοφόρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η οποία και βυθίστηκε:
-κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας – επιφανείας EXOCET από Συστοιχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων Ξηράς του Π.Ν.
-κατευθυνόμενο βλήμα αέρος – επιφανείας HELLFIRE από Ελικόπτερο S-70B του Π.Ν.
-κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας – επιφανείας PENGUIN από την ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ.
-αντιαρματική ρουκέτα ΑΤ-4 από Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.
-αναχαίτιση κατευθυνόμενου βλήματος και συνδυασμένα πυρά από μεγάλες αποστάσεις με χρήση πυρομαχικών μάχης όλων των διαμετρημάτων από πυροβόλα πλοίων επιφανείας.


Άσκηση «Αστραπή», «Ορμή» και «Γρύπας» στην Κάτω Ζάκρο

Όπως δημοσιεύει το radiolasithi.gr τρείς ασκήσεις ταυτόχρονα διεξήγαγε το Πολεμικό Ναυτικό με ανάπτυξη δυνάμεων στο Αιγαίο, από τη Λήμνο έως την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην Κάτω Ζάκρο.
Στην άσκηση που ονομάστηκε «Αστραπή», «Ορμή» και «Γρύπας» συμμετείχαν 5 πολεμικά ελικόπτερα, 4 φρεγάτες, 9 πυραυλάκατοι, 2 υποβρύχια (το ένα είναι το «Παπανικολής»), 3 ναρκοθηρευτικά, 1 κανονιοφόρος και 1 πλοίο γενικής υποστήριξης. 

Απο την περιοχή της Κάτω Ζάκρου έγιναν βολές απο την πυροβολαρχία Exocet του Π.Ν (απ’όπου και τα αποκλειστικά πλάνα) σε δεσμευμένη περιοχή, που ήταν απόλυτα εύστοχες (αντίθετα με προηγούμενες ασκήσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα ειδικά στις βολές των Penguin) με βολές πυραύλων εδάφους-επιφανείας ΜΜ-38 Exocet, Penguin και AGM-114 Hellfire οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 15/2 από επάκτιες πυροβολαρχίες, πυραυλάκατους και ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού.
Πρόκειται για μια προγραμματισμένη άσκηση στο πλαίσιο εκπαίδευσης πληρωμάτων μονάδων επιφανείας και ελικοπτέρων με ταυτόχρονη διεξαγωγή βολών για την αξιολόγηση οπλικών συστημάτων.
Ταυτόχρονα αποτελεί μια υπενθύμιση προς πάντες πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα έτοιμές να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xkJRiJTFJ1s

ethnos.gr/radiolasithi.gr
Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου