Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Πρωινό αλά Κρητικά στα μεγάλα ξενοδοχεία του Ηρακλείου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


ο Κρητικό πρωινό που διεκδικεί την καθιέρωση του ως γεύμα στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού έκανε επίσημη πρεμιέραΑγνές παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι επισκέπτες όλων των μεγάλων ξενοδοχείων του νησιού που συστρατεύονται κάτω από την κοινή προσπάθεια της σύνδεσης του τουρισμού με το γαστρονομικό πλούτο του νησιού και τον πρωτογενή τομέα. Το Κρητικό πρωινό που διεκδικεί την καθιέρωση του ως γεύμα στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού έκανε την επίσημη πρεμιέρα του σήμερα κερδίζοντας τις εντυπώσεις.Η επίσημη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy παρουσία φορέων και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου. Στο πλαίσιο της παρουσίασης έγινε εκτενής αναφορά στον διατροφικό πλούτο του νησιού και στην ώθηση που θα δόσει στον τουρισμό η υιοθέτηση του κρητικού πρωινού στο μενού των ξενοδοχειακών μονάδων. Η εφαρμογή του Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Κρήτης σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.

Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν οι: Μεταξάς Ανδρέας (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΞΕΕ), Χαλκιαδάκης Νίκος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου), Πίττας Γεώργιος (Μέλος ΔΣ ΞΕΕ, Επικεφαλής προγράμματος Ελληνικό Πρωινό), Οικονόμου Γιάννης (Μέλος ΔΣ ΞΕΕ, Ξενοδοχείο Galaxy), Πηλίδου Ράνια, (Επιστημονικός Συνεργάτης ΞΕΕ, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ Ελληνικού Πρωινού), Πελεκανάκης Γιώργος (Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων) και Βαγγέλης Αγάλου (Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης).
Ξενοδόχοι, διευθυντές ξενοδοχείων και chefs παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση της φιλοσοφίας του προγράμματος και τη διαδικασία ένταξης των ξενοδοχείων και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την ένταξη των ξενοδοχείων της Κρήτης στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του Ξ.Ε.Ε..
Οι 200 και πλέον συμμετέχοντες αναγνώρισαν την αξία του εμπλουτισμού του πρωινού που προσφέρεται στα ξενοδοχεία με περισσότερα κρητικά προϊόντα και εδέσματα, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών είχαν την ευκαιρία να δούνε και να γευτούν μια άρτια και συγκροτημένη εκδοχή του Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης.
Ο μπουφές περιελάμβανε μια πανδαισία κρητικών προϊόντων και εδεσμάτων η οποία κατάφερε να καθηλώσει τους συμμετέχοντες που φωτογράφιζαν με ενθουσιασμό επί 2 ώρες τις παραδοσιακές και δημιουργικές νοστιμιές της Κρήτης. Πολλοί μάλιστα αναζήτησαν και δώσανε προσωπικά συγχαρητήρια στην ομάδα του Galaxy που δημιούργησε τη γαστρονομική αυτή έκπληξη. Η ομάδα του Galaxy απαρτίζονταν από τους chef του ξενοδοχείου οι οποίοι βάλανε τη δημιουργική πινελιά τους, καθώς και από ντόπιες μαγείρισσες οι οποίες προσθέσανε την κρητική χροιά.Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην αρχική ιδέα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την καθιέρωση του Ελληνικού Πρωινού που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας και να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό αλλά και να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό του Ξ.Ε.Ε., το πρωινό που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, εμπλουτίζεται με αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης καθώς και παραδοσιακά εδέσματα από κάθε περιοχή της Ελλάδος.


Σε πανελλαδικό επίπεδο το Ελληνικό Πρωινό έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους ξενοδόχους, τους Chefs, τους παραγωγούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και από το σύνολο της κοινής γνώμης. Ήδη 8 περιοχές της χώρας: Χαλκιδική, Μαγνησία, Μεσσηνία, Σαντορίνη, Νάξος, Λέσβος, Κως και Ρόδος έχουν δημιουργήσει το τοπικό πρωινό τους στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αρχίζει να προσφέρεται στα ξενοδοχεία τους.

prismanewsprwino4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου