Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Έξι μήνες μετά είναι μια άλλη χώρα η Ελλάδα


Έκλεισαν έξι μήνες από την αποφράδα ημέρα. Από τη νέα άλωση της Πόλης, τη νέα μικρασιατική καταστροφή για τη χώρα, τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι καθόλου υπερβολή τα περί καταστροφής, δείτε γύρω σας τι συμβαίνει και πώς η Ελλάδα πορεύεται. Δείτε αν ήταν καλύτερη ή χειρότερη αυτούς τους έξι τελευταίους μήνες, σκεφτείτε πώς θα είναι τους επόμενους.
Είναι αρχές Φεβρουαρίου και ο Αλ. Τσίπρας δίνει συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Stern. Λέει εκεί: «Αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα».
Πράγματι ο Τσίπρας τήρησε την υπόσχεσή του. Έξι μήνες μετά είναι μια άλλη χώρα η Ελλάδα. Όχι, δεν είναι η ίδια που άφησε ο Σαμαράς. Ο κακός Σαμαράς που υπέγραφε μνημόνια και έπαιρνε μέτρα. Όχι, δεν είναι η Ελλάδα που είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2015 ανάπτυξη 2,5%. Δεν είναι η κακή Ελλάδα που η αγορά άρχισε να βλέπει καλύτερες ημέρες, που το μνημόνιο θα τέλειωνε οριστικά στον Μάιο, που η οικονομία θα έβγαινε στις αγορές, που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για πτώση της ανεργίας, για επενδύσεις, για μια πιο αξιοπρεπή αντιμετώπιση από τους δανειστές.
Σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα που άφησε ο Σαμαράς, με τη βούληση του ελληνικού λαού βεβαίως, που οι λέξεις Grexit, τραπεζική αργία, capital controls, ουρές στα ΑΤΜ, εξαθλιωμένοι παππούδες δεν υπήρχαν καν στο λεξικό του Μπαμπινιώτη.
Αξιοπρέπεια και μια άλλη Ελλάδα μας υποσχέθηκε ο Αλέξης με το φιλαράκι του τον Γιάνη και έκανε πραγματικότητα την… απειλή του.
Μετά από έξι μήνες η χώρα δεν είναι ουσιαστικά Ευρωπαϊκή, οι τράπεζες είναι ουσιαστικά κλειστές, οι περιορισμοί θα κρατήσουν δύο – τρία χρόνια, η αξιοπρέπεια της αριστεράς απέκτησε μια άλλη έννοια.
Σήμερα η ύφεση υπολογίζεται σε 3%-4% το 2015, σήμερα υπεγράφη ένα νέο μνημόνιο τόσο σκληρό όσο κανένα άλλο.
Σήμερα η χώρα μπαίνει σε μια δίνη που δεν έχει χρονική διάρκεια, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα τα πάντα έχουν διαλυθεί, αναμένονται χιλιάδες λουκέτα και χιλιάδες απολύσεις. Ο έστω και ελάχιστος παραγωγικός ιστός της χώρας έχει αποσαρθρωθεί, οι εξαγωγικές εταιρείες κλαίνε με μαύρο δάκρυ, οι εισαγωγικές δεν έχουν πρώτες ύλες.
Έξι μήνες μετά το τραπεζικό σύστημα έχει καταρρεύσει, πάνω από 44 δις έχουν κάνει φτερά ενώ η μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα ξεπερνά τα 2 δις ευρώ.
Σήμερα, στην Ελλάδα του Αλέξη η στάση πληρωμών του δημοσίου έχει γίνει κανόνας, σήμερα υπολογίζεται ότι άλλα 30-40 δις ευρώ προστέθηκαν στο χρέος.
Σήμερα, σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι δανειακές ανάγκες αυξήθηκαν κατά 26 δις λόγω των κλειστών τραπεζών ενώ η απώλεια για το ΑΕΠ υπολογίζεται σε πάνω από 14 δις. Περί το 5% χάθηκε στους έξι μήνες συν η προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη.
Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα έχασε τα 10.8 δις του ΤΧΣ και διαπραγματεύεται ένα δάνειο κοντά στα 90 δις ευρώ με πολύ σκληρούς όρους.
Σήμερα η τρόικα που είχε γίνει Θεσμοί ξαναβαφτίστηκαν τρόικα ή κουαρτέτο αφού προστέθηκε κι άλλος. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι σαν τους προηγούμενους υπουργούς, σήμερα κρύβονται μη τυχόν και τους κάνει σήμα η… Δρακουλέσκου και θελήσει να φωτογραφηθεί μαζί τους.
Σήμερα ο ελληνικός λαός είναι προβληματισμένος όσο ποτέ, οι νέοι φεύγουν περισσότερο από ποτέ, η απαισιοδοξία έχει σαρώσει τα πάντα και μια γενική κατάθλιψη έχει πιάσει τους πάντες.
Σήμερα οι μετανάστες λιάζονται στο κάμπινγκ «η ωραία Αθήνα», τα πανεπιστήμια έχουν διαλυθεί και στην Υγεία δεν έχουν ούτε εξετάσεις για τα παιδάκια.
Όμως, μην ξεχνάμε: Έξι μήνες μετά επανήλθε η… αξιοπρέπεια στην ΕΡΤ που άνοιξε και φώτισε το τηλεοπτικό τοπίο. Σήμερα ζούμε το όνειρο των καθαριστριών των 2.000 ευρώ κι όχι τον εφιάλτη των εκατοντάδων χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων που μένουν απλήρωτοι επί μήνες. Μην ξεχνάμε και το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» των φυλακόβιων που κανείς θα τα ζήτησε.
Αλλά το κυριότερο: Η Ελλάδα άλλαξε… εραστή. Από τον Τατσόπουλο που πήδηξε τη μισή Ελλάδα, η αριστερά δημιούργησε το νέο πρότυπο. Σπαλιάρας και 4.000 γυναίκες. Αυτή πράγματι είναι μια κατάκτηση.
Έξι μήνες μετά τις εκλογές και την υπόσχεση Τσίπρα η Ελλάδα ξανασυζητά για εκλογές. Πράγματι αυτή είναι μια κατάκτηση… Ο Αλέξης έκανε όσα υποσχέθηκε. Η χώρα είναι μια διαφορετική χώρα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Στην υγειά σας ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Καληνύχτα και καλή τύχη ή όπως έλεγαν και οι παλιότεροι: Ψυχή βαθιά Ελλάδα…


antinews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου